Tekst som har fått en stjerne av AnneG:

Viser 1 til 10 av 10:

Et bra menneske spiller sin rolle så godt det kan - uten å tenke på galleriet.

Nicolas Chamfort (1741 - 1794) Fransk forfatter, lærer og journalist som er best kjent innen litteraturen for sine vittige epigrammer og aforismer. Mange som Goethe, Nietzsche og Schopenhauer lot seg inspirere av Chamfort.

Den skarpe pennen hans fikk han arrestert i 1793 i forbindelse med Den Franske Revolusjonen, og når han blir truet med fengsel igjen, går Chamfort til det desperate skrittet og forsøke å ta sitt eget liv. Det er dette han kanskje er mest kjent for:

Først skjøt han seg i hode uten å lykkes, deretter stakk han seg selv flere ganger med en papirkutter. Alt dette resulterte i at han levde med store lidelser inntil han døde fem måneder senere.

Sitatet er hentet fra "Ord for dagen" Sitater for alle årets dager ved Yngvar Holm.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg måtte smile da jeg leste det, jeg har aldri lest noe lignende forord. Miguel (se, vi er på fornavn allerede! :p) virket som en jordnær fyr. Fikk sansen for ham. Nå gleder jeg meg veldig til å begynne på det første kapitlet!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest en fantastisk bok. Og det vil jeg dele. Ikke noe dypt, bare "denne boken ga meg whatever".

Før jeg får lov til å skrive dette så skal jeg altså:

 1. Søke. Greit nok, jeg har søkt før

 2. Finne andre tråder. Naturlig resultat av "søke", så greit.

 3. Lese. Alt. Relevant og irrelevant som står i de trådene jeg finner.

 4. Vurdere. Alt. Hvilken tråd skal jeg skrive i? Hvilken tråd ligger nærmest opp til hva det er naturlig å henge min "jippi"-kommentar på.

 5. Så må jeg finne ut hvilken del av tråden jeg skal henge meg på. For det er absolutt ikke sikkert at det er starten på tråden som er mest logisk, det kan være jeg må midt ned i tråden.

 6. Så må jeg skrive... nei forresten, "jippi" var en dårlig kommentar, jeg jeg må droppe det. Det var jo egentlig ikke så viktig, og... Det er sikkert skrevet noe bedre av noen andre her inne.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Er helt enig med ditt første utsagn! Den er blant hans beste, et par trinn under den dokumentariske " The Innocent Man" som virkelig var en opprørende bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En oversikt over gode leseropplevelser som finnes i mindre enn 20 boksamlinger, og har mindre enn 5 terningkast.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gikk forbi en bokhandel i dag, eller det var det jeg skulle..gå forbi..Men hva så jeg..en stabel med bøker på salg til 49 kr stykket...og hvilken bokelsker klarer å gå forbi et boksalg.. Jeg klarte å begrense meg og plukket til meg 4 stykker etter harde sorteringsrunder. 3 krim: Karin Slaughter: Mørk treenighet, Harlan Coben: Den uskyldige, Val McDermid: Som sunket i jorden og til slutt en roman av en for meg ukjent forfatter: Dit elven fører oss av Charles Martin. Nå står en ny sorteringsjobb for tur, hvilken av de uleste bøkene skal skyves noen plasser ned til fordel for disse nyanskaffelsene...? Livet kan sannelig være hardt for en bokelsker ;).

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jepp. Maeve Binchys bøker er feel-good-lesestoff, men med substans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

She's back, and she's pissed... Så spennende at den var vanskelig å legge fra seg. Akkurat sånn Slaughter er på sitt beste. Hurra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av mine favoritter fra de siste åra. Klarte ikke gjøre annet en å lese hele i en jafs. Av en eller annen grunn leste jeg den på dansk i hodet mitt (det stod på norsk, men tenkene mine ble underlig nok danske i mitt eget hode). Kankje en liten klisje her og der, men ingen som ikke var med på å bygge opp historien. Klisje er ikke alltid bare negativt. Fantastisk bok. Jeg elsker den og annbefaler den til alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man oppgir selv om man er et fruentimmer på http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/.

Å være et fruentimmer er mer en sinnsstemning enn en aldersgruppe, så grensene er flytende her.

Hvis du selv lurer på om noen er et fruentimmer kan du kikke etter disse vanlige indikatorene:

 • du har en eller flere katter
 • du vet hvor ofte du skal vanne en begonia
 • du bruker briller som ikke er sterke nok
 • du kan lage tilslørte bondepiker hvis noen spør deg
 • du er med i en bokklubb og glemmer alltid å avbestille bøker selv om du hadde tenkt å gjøre det
 • du har flere ganger lurt på hvordan det hadde vært å kysse Vidar Lønn-Arnesen

Svarer du ja på tre eller flere av disse er du sannsynligvis et fruentimmer. :-)

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Reidar SolbergmoiraTorill Elisabeth RevheimIngeborg GVidar RingstrømGroEileen BørresenHilde H HelsethAliceInsaneandreas h. o.Berit B LieBenediktePernille GrimelandJan Arne Nygaardingar hÅsmund ÅdnøyHegeBjørn SturødLeseaaseLilleviLise MuntheWenche VargasAnn Helen ETorHarald AndersenIvar SandMorten BolstadVigdis VoldMartineAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKikkan HaugenIngunn SKjersti STheatuhamreRalingsformidlerneBjarne AashaugSigrid Blytt TøsdalMathiasHeidi B