Handlingen i disse fortellingene foregår i Shanghai fra 1948 til i dag. Fortalt gjennom livene til menneskene i den lille gata Rødt støv i Shanghai gir boka et bilde av det moderne Kinas historie.
Utgivelsesår 2011
Omtalt tid 1945-1999
Omtalt sted Kina
Ukebladaktige fortellinger om livet i ei gate i Shanghai fra 40-tallet og fram mot vår tid. Noen bra ansatser, men det blir ofte litt for overfladisk og knapt. På den annen side er det ofte ganske gjenkjennelig angående historiske hendelser og kinesisk lynne og kultur.
Lili snudde seg mot ham med virvlende vårbølger i øynene - kanskje det var den svømmende karpen som lagde virvlene. Rettene kom snart på bordet. Trass i alle delikatessene var det bare henne han spiste med øynene.