Boka er inndelt i tre hoveddeler: De to første kapitlene omhandler velferdsrettens alminnelige del. Her gis en oversikt over velferdsordningene og de generelle juridiske spørsmål som knytter seg til dem. Selve rettighetsbegrepet, rettssikkerhetsbegrepet og juridisk metode står sentralt i disse kapitlene. Så følger sju kapitler som omhandler ulike rettigheter som f.eks. rett til opplæring, helsetjenester, sosiale tjenester og trygdeytelser. Det avsluttende kapitlet handler om rettmessigheten og formålstjenligheten ved bruk av tvang. Foruten å være lærebok i grunnfaget i offentlig rett ved UiO, vil helsearbeidere, skolefolk, arbeidsformidlere, trygdefunksjonærer, sosialarbeidere, barnevernspedagoger og vernepleiere her få en innføring i rettsgrunnlaget som velferdsstaten og velferdskommunene bygger på. Boka bør kunne være til nytte både i utdanning og etterutdanning av velferdsstatens tjenere. Supplert med Velferdsrett II dekker den også lærestoffet i juss ved de sosialfaglige studieretningene.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2001
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket18 bokelskere følger dette verket.