Veiledning av studenter og yrkesutøvere i ulike profesjoner har som overordnet hensikt å utvikle eller videreutvikle den profesjonelle kompetansen. Denne kompetansen kan sies å bestå av tre hovedkomponenter. Den kognitive komponenten innebærer kunnskaper, forståelse, innsikt. Den affektive komponenten har med verdier, holdninger og følelser å gjøre, og den handlingsrelaterte innebærer ulike typer ferdigheter, som samhandlingsferdigheter og kommunikasjonsferdigheter. Boken bygger på teori om konfluent pedagogikk, gestaltveiledning og psykosyntese. I tillegg til at dette teoretiske fundamentet belyses i forhold til veiledning i funksjonsorienterte fag og profesjoner, gis det en grundig redegjørelse for begrepet veiledning. Boken beskriver praktiske innfallsvinkler til veiledning som tar sikte på å videreutvikle profesjonell kompetanse. Bokens målgruppe er studenter og yrkesutøvere i ulike profesjoner innen helsevesenet, sosialsektoren og skoleverket. Sidsel Tveiten er lektor ved høyskolen i Akershus, avdeling for sykepleierutdanning.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1998