Omtale fra forlaget
I en og samme krukke kan du dyrke ting som både er spiselige og dekorative. Mange stauder og sommerblomster er faktisk spiselige, og kan brukes som pynt og ingrediens i matlagingen. Denne boka gir tips til vakre sammenplantinger i potter. Her er kreative kombinasjoner som solsikke, tomat og koriander, eller isop, sitronmelisse og bladlinje. Vakkert sammen, og spiselig i tillegg. Over 100 planter blir presentert i boka. Hver plante blir utførlig beskrevet, det gis instruksjoner om stell og dyrking i potter og krukker, og tips om hvordan du kan bruke plantene når du lager mat. Boka har delikate og instruktive foto av hver plante.
Forlag J.M. Stenersens forlag
Utgivelsesår 2014
Format Innbundet
ISBN13 9788272015670
EAN 9788272015670
Språk Bokmål
Sider 190
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Tonje Bergh har sin utdannelse innen plantevitenskap og grøntanlegg. Hun har flere gode tips om å plante i krukker og potter. Fordelen med å plante i krukker og potter er at du kan flytte dem rundt på terrassen eller i hagen.
Ved å blande flere planter i den samme krukken får man en maksimal utnyttelse av plassen. Hun har flere tips om sammenplanting. Alt i alt er det 20 sammenplantinger med presentasjon av over 50 planter. Med å ha grønnsaker, urter og blomster i samme krukke vil du en få en frodig, fargerik og velduftene blanding.
I en krukke har hun plantet tulipan og stevia. De tidlige blomstrende tulipanene kombineres med stevia som med sitt grønne bladverk holder gjennom hele sommeren. Bladene til stevia er 300 mer søte en vanlig hvitt sukker. I en annen krukke har hun blandet roser, lavendel, oregano, gressløk og basilikum. I blomsterspråket er basilikum forbundet med både ondskap og godhet. Den kan symbolisere både hat og gode ønsker. Symbolverdien er motsetningsfylt.
Alle plantetipsene i boken kan spises. Boken er fin som oppslagsverk. Boken er et ypperlig gavetips til den som ønsker seg en bok om blomster til dyrking og servering.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket