Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken formidler kornets kulturhistorie. Den tar blant annet for seg hvor de forskjellige kornsortene kommer fra og hvordan de klarer å tilpasse seg forskjellig klima, hvilken rolle kornet spiller for menneskene og menneskene for kornet, og hvorvidt vi kan møte matbehovet i 2050 når kornet i tillegg skal brukes til drivstoff og industriråvarer. Med register og litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Bak dei krava som bakaren stiller til godt brød og bryggeria til godt øl, ligg genetiske variantar som menneske har merka seg, tatt vare på og utvikla. Gjennom meir enn ti tusen år har ulike samfunn jorda rundt dyrka fram eit stort biologisk mangfald i våre viktigaste kulturplanter. Vårt daglege brød formidlar denne mangslungne kulturhistoria, der innsiktar frå den molekylære plantebiologien avdekker at plantenes DNA er ei fascinerande forteljing i seg sjølv. Norden ligg i skjæringspunktet mellom dei store brødkulturane i Europa. Kornartane vi er mest kjende med, har alle sitt opphav i det varme Midtausten. Likevel kunne bygget nokre få tusen år seinare mogne så langt nord som til Alta. Kva mutasjonar gjorde dette mogleg? Kva rolle spelar menneske for kornet og kornet for mennesket? Kan den makelause auken i kornproduksjonen på 1900-talet halde fram, og kan vi møte behovet for mat i 2050, når kornet òg skal rekke til drivstoff og industriråvarer?
Forlag Vidarforlaget
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788279901303
EAN 9788279901303
Språk Nynorsk
Sider 267
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket