Tusen vårar I

Sigrid Jonsdotter

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tusen vårar er ei soge frå 1000-talet, om eit Noreg i endring. Her kjempar ny orden mot gamal, kristentru mot heidenskap, lendmannsmakt mot kyrkja. Og midt i stridane finn vi menneskelagnadene; lendmannen og dottera hans, løysingen, munkane frå Irland og kong Magnus Olavsson sjølv. Sigrid Jonsdotter er einaste barn av lendmann Jon Gauteson i Sunnhordland. Faren vil finne ein storkar til henne, men menneskehjartet lyder andre lover. Sigrid vert glad i Rafn, trælesonen og løysingen, ein ættelaus i ættesamfunnet. Da Sigrid vert med barn, vert Rafn jaga som fredlaus, medan Sigrid må dra frå farsgarden og den nyfødde vert lagd i kyrkja for å døy.

Omtale fra forlaget

Sigrid Jonsdotter er høgreist og vakker, og ho er einaste barn av lendmann Jon Gauteson i Sunnhordland. Faren vil finne ein storkar til henne, ein som kan fylgje han som lendmann og gjere ætta endå rikare. Men menneskehjartet lyder andre lover. Sigrid vert glad i Rafn, træle#31;sonen og løysingen, ein ættelaus i ættesamfunnet. Då Sigrid vert med barn, vert Rafn jaga som fredlaus, medan Sigrid må dra frå farsgarden og den nyfødde vert lagd i kyrkja for å døy Tusen vårar er ei fengslande og dramatisk soge frå 1000-talet, om eit Noreg i endring. Her kjempar ny orden mot gamal, kristentru mot heidenskap, lendmannsmakt mot kyrkja. Og midt i stridane finn vi menneskelagnadene; lendmannen og dottera hans, løysingen, munkane frå Irland og kong Magnus Olavsson sjølv.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788205297517

EAN 9788205297517

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Vikingtiden

Omtalt sted Hordaland

Språk Nynorsk

Sider 306

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Er hjarto våre reine, då ser me i henne der ute berre eit medmenneske i naud.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ho hadde sett altfor mykje av korleis mennene kunne fara åt om dei torde, - då var eit kvinneliv lite verdt. For det var ho som bar skamma for kjærleikens dulde gjerningar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

...ingen kunne frå si forloga fly, det hadde gamle Ingelborg lært henne.

( forloga = lagnad)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dei vil eg skal kle meg naken for alle augo, Hugleik. Det er ei sæla for folk å sjå andre lida, berre det skjer i rettferds namn?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er underleg med dykk munkar, kjem hit fatige på fe og rikdom, oftast vanvyrde av bøndene. Det må vera ei sterk makt som driv dykk til å seia nei til dette alle trår etter?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket