Tommy og Elefanten ; Karius og Baktus ; Ole Jakob på bytur ; Da Per var ku

av (forfatter), Thorbjørn Egner (forfatter), Thorbjørn Egner (oppleser), Christian Hartmann (komponist) og NRK (utgiver).

Barneselskapet 2005 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tommy og elefanten: I Paddeborg by bor det en gutt som heter Tommy. En dag Tommy er ute i båten sin og fisker, faller en mann i sjøen. Tommy redder ham fra å drukne, og som takk gir den rike mannen han elefanten Augustus i belønning. Karius og Baktus: Historien om de to små fyrene Karius og Baktus kjenner vi alle. De bor i et hull i tanna til Jens. De hakker og banker hele dagen, for at huset deres skal bli stort og flott. Men en dag kommer den forferdelige tannbørsten. Ole Jakob på bytur: Ole Jakob er en and som bor på en gård på landet, og der trives han godt. Men Ole Jakob har hørt at i byen skal det være enda bedre enn på landet. Og tidlig en morgen drar han av gårde. Da Per var ku: Per har vært på landet en hel sommer, sammen med alle dyrene på gården til onkel Jens og tante Louise. Der har han fått mange, gode venner. Den siste natten han sover der, drømmer Per at han er en ku.

Omtale fra forlaget

Vi fortsetter suksessen med å børste støv av arkivmateriale fra Barnetimen, og utgir en ny lydbok av og med Thorbjørn Egner i samarbeid med Egner-familien. Den er på 2 CD-er og inneholder Karius & Baktus, Tommy & Elefanten, Anne og Ole Jakob på bytur, og Da Per var ku. I tillegg har vi med utvalgte illustrasjoner fra Egner-familiens private arkiv. Karius og Baktus: Det var en gang en gutt som het Jens. I en av tennene sine hadde Jens et hull, og der bodde to små fyrer som het Karius og Baktus. Og begge to levde av sånt som var søtt og godt, og det fikk de nok av. De trallet og sang, og hakket og banket i tanna for å gjøre huset sitt stort og romslig. Tommy og Elefanten: I Paddeborg by bodde en gutt som het Tommy. En dag Tommy var ute i båten sin og fisket, falt en mann i sjøen. Tommy reddet ham fra å drukne, og som takk ville den rike mannen gi Tommy en belønning. Elefanten Augustus. Anne og Ole Jakob på bytur: Ole Jakob var en and som bodde på en gård på landet, og der trivdes han godt. Men Ole Jakob hadde hørt at i byen - der skulle det være enda bedre enn på landet. Og tidlig en morgen labbet han av gårde. Da Per var ku: Per hadde vært på landet en hel sommer, sammen med alle dyrene på gården til onkel Jens og tante Louise. Der hadde han fått mange, gode venner, og den siste natten han sov der, drømte Per at han var en ku.

Bokdetaljer

Forlag Barneselskapet

Utgivelsesår 2005

Format CD

ISBN13 9788242928269

EAN 7023063060135

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Stompa slår alarm" av Anthony Buckeridge
  • "De fires tegn - kriminalroman" av Arthur Conan Doyle
  • "Vredens dag - roman" av Kurt Aust
  • "Da Per var ku" av Thorbjørn Egner
  • "Inferno i hvitt" av Alistair MacLean
  • "Kon-Tiki ekspedisjonen" av Thor Heyerdahl
  • "Historien om Helen Keller" av Lorena A. Hickok
  • "Orions belte - en roman fra Svalbard" av Jon Michelet
  • "Sort messe" av John Dickson Carr
  • "Profitøren - thriller" av Tom Kristensen
  • "Trollspeilet - thriller" av Tom Egeland
  • "Faust" av Barbara Kindermann
Alle bokanbefalinger for dette verket