Omtale fra forlaget
Da Tyskland invaderte Norge 9. april 1940, oppholdt den verdenskjente nobelprisvinneren og antinazisten Sigrid Undset seg i Oslo. Hun kom seg hjem til Bjerkebæk på Lillehammer, men bare ti dager senere nærmet tyske soldater seg, og Undset måtte legge ut på flukt.
Med bil, båt, tog, fly og slede reiser Undset nærmest jorden rundt. Fra Oslo til Lillehammer, oppover Gudbrandsdalen til Åndalsnes og videre til Mo i Rana. Der tar hun seg over til Sverige, før hun flykter videre til Russland og Japan. Endelig når hun USA og San Fransisco, før New York blir siste stoppested. På veien har hun fått vite at den ene av hennes to sønner har falt i krigen.
Tilbake til fremtiden ble skrevet i New York og først utgitt i USA i 1942. Den kom på norsk i 1949. Resultatet er en spontan og livfull skildring av den første tiden med krig i 1940.
«Tilbake til fremtiden gir meg eit heilt anna bilete av Undsets språk, personlegdom og idéverd, (...) kvifor gløymde vi Tilbake til fremtiden, den kanskje beste skildringa av krigsutbrotet, av den same krigen som vi aldri går lei av å lese om, der vi får ei drivande flukt jorda rundt med på kjøpet?»
Morten Strøksnes i Dag og Tid.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2021
Format Lydfil
ISBN13 9788203368691
EAN 9788203368691
Genre Biografisk litteratur
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt person Sigrid Undset
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket38 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketSommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.
Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!