Tid til alt gir deg nøkkelen til hvordan vi kan være travle, uten å bli stresset. Det handler om teknikk, tankesett og verdivalg. Rådene fungerer like godt for lederen, som for småbarnsforeldre, butikkansatte eller kontormedarbeideren. De fleste av oss gaper over for mye. Vi stuper inn og ut av møter, telefonsamtaler, hasteoppgaver på jobben, vennetreff, dugnad i idrettslaget. Indre og ytre forventningspress gjør at vi forsøker å være alle steder på èn gang, med alle våre ulike roller. Her får leseren hjelp til å ta tilbake kontrollen over egen tid. Hvordan styre kalenderen og den uoverkommelige «to do»-listen? Hvordan komme gjennom dagens og ukens viktigste gjøremål når «alle andre» vil ha en bit av deg?
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2015
En noe under middels selvhjelpsbok om å prioritere riktig og ta rette valg og dermed spare tid og få tid til mer av det som er av verdi. Thunem-Saanum kommer med flere gode og velmenende råd, men mange av disse kan man lese seg til andre steder også og de fleste er ganske logiske. På en måte er det greit å ha de samlet i en bok som denne, men på en annen måte føles det som repetisjon av ting man har hørt og lest før. Selvfølgelig har boken noen idér som ikke har vært så langt i pannebrasken som de burde. På den andre siden ser jeg for meg at boken gjelder mest for de som leter etter suksessoppskriften i jobb og bedriftsammenhenger, samtidig som den også berører noen generelle områder på hjemmebane.
I tillegg ser jeg at boken kanskje ikke er like relevant for meg som for mange andre som kanksje stresser seg gjennom dagen for å rekke alt mer enn meg selvom jeg har nok å gjøre. Den har allikevel noen gode tips som jeg godt kan implementere i mitt liv, men det hele blir lagt fram på en ganske alminnelig og til tider kjedelig selvhjelpsstil.
Tittelen på boken (Tid til alt) er også missvisende og du får absolutt ikke tid til alt etter å ha lest boken, kanskje tid til litt mer av det som betyr noe men ikke så mye mer. Jeg har trua på at forfatterens foredrag kunne fenget noe mer enn boken, en bok som med fordel kunne vært kortet ned en del. Ta deg heller et vinterbad og les den nyere boken hennes om vinterbading, kanskje det gir dagen din mer engeri og fokus og tid til mer?
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er så fort gjort å dra med seg gamle vaner, uten å sette spørsmålstegn ved hvorfor vi gjør som vi gjør.
Dess nærere relasjon, dess mer forstyrrer nærværet av mobiltelefonen.
Det er ikke alltid hvor mye tid du bruker med noen som er avgjørende for relasjonen, men hvordan dere bruker tiden sammen.