Tid for å ta farvel

av (forfatter) og Ida Lindøe (forfatter).

Wigestrand 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Rigmor Lindøe får kreftdiagnosen ved juletider 2003. I denne boken forteller ektemannen og datteren sine historier om sykdomsperioden. Det handler om deres måte å leve med og gjennom sykdommen på, om den sykes reaksjoner og væremåte, lidelser og heroisme, om familie, venner og kollegers nærvær, om angst og frykt, savn og tap, sorg og sinne, og avmakt.

Omtale fra forlaget

Fra å være en på alle måter vital og aktiv kvinne, får Rigmor Lindøe kreftdiagnosen ved juletider 2003. Hun dør sommeren 2004. Boka handler om sykehistorien hennes og sykdomsutviklingen, og er i all hovedsak registrerende og nakent fortalt av pasientens ektefelle John Ove Lindøe og deres yngste datter Ida. Boka handler om forfatternes måter å leve med og igjennom sykdommen på, om den sykes reaksjoner og væremåter, lidelser og heroisme, om familie, venner og kollegers nærvær underveis, om angst og frykt, savn og tap, sorg og sinne, om avmakt. Om at når ett familiemedlem er sykt, er alle pasienter. Den døden vi alle vet lever i oss hele tiden, som er en del av livet og derfor ikke daglig framme i bevisstheten, blir med ett slag dødsens viktig for Rigmor Lindøe og hennes familie. Enkeltpersonene og den døende kommer leseren nær: Den må ha et hjerte av stein som ikke beveges. Helse- og omsorgsvesenet med sine ansatte, mennesker og aktører kommer en også nær. Her vil alle røres og berøres.

Bokdetaljer

Forlag Wigestrand

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788281400016

EAN 9788281400016

Genre Personlige beretninger

Språk Bokmål

Sider 139

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Alla dessa dagar som kom och gick. Inte visste jag att det var livet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket