Diktsamlingen "Ti" er en stort anlagt diktsyklus som er skrevet og komponert på en særegen måte. Utgangspunktet for den første avdelingen dikt er en rekke selvportretter av den amerikanske kunstfotografen Lee Friedlander. Øen skriver dikt som korresponderer med disse fotografiene, uten at diktene blir beskrivelser av dem. Diktsamlingens neste avdeling består av dikt som varierer og videreutvikler de første diktene. Utgangspunktet for den tredje avdelingen er de tyske kunstfotografene Bernd og Hilda Bechers bilder, der Øen igjen har latt seg inspirere av en bildeserie. Den fjerde avdelingen er nye variasjoner og svar på de foregående diktene.
Øen skriver seg inn mot fotografiene i et avklart og gjennomskinnelig poetisk språk. Slik forholder også hans egne dikt seg improvisatorisk og betydningssøkende til hverandre.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2004
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketHer har dere en tilfeldig samling av bøker med tittel på to bokstaver