The Winner's Curse (Winner's Trilogy)

av (forfatter).

Farrar, Straus and Giroux (BYR) 2014 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Farrar, Straus and Giroux (BYR)

Utgivelsesår 2014

Format Hardcover

ISBN13 9780374384678

Språk Engelsk

Sider 368

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 1 0 0

Bokomtaler

De fleste ungdomsromaner som fokuserer på romantikk har en tendens til å være ganske like og til dels klisjéfylte. Og dette gjelder spesielt fantasy bøker. Jeg opplevde ikke dette med denne romanen. Begge hovedkarakterene tar seg tid til å bli kjent med hverandre. Forholdet deres starter med respekt som utvikler seg til noe mer. Jeg opplevde at utviklingen i forholdet deres var realistisk. Denne historien, som foregår i et alternativt univers inspirert av det romerske imperiet, gir rom for mange interessante spørsmål og refleksjoner.

Vi blir kjent med to folkeslag, kalt "Valorians" og "Herranies". Valorianerne ser på seg selv som et mer overlegent folkeslag og deres primære mål er å gjøre befolkningen i de områdene de erobrer til slaver. Kestrel, som er datteren til generalen i imperiet, havner en dag på en slaveauksjon, der hun ender opp med å kjøpe en slave. Kestrel innrømmer overfor seg selv at valget hennes var impulsivt og angrer senere. Sakte men sikkert begynner hun å bli bedre kjent med slaven Arin, som stort sett er en lukket person som ikke slipper folk tett inn på seg. Arin er i begynnelsen av romanen bitter og full av hat mot folkeslaget som drepte familien hans og som okkuperte landet hans da han var barn. Perspektivet i boken skifter mellom Kestrel og Arin, to forskjellige personer som til tross for kulturforskjellene og en bitter historie mellom begge nasjonene deres, har mer til felles enn de tror. Samfunnet Kestrel lever i forventer at når en kvinne fyller tyve enten gifter seg eller avlegger tjeneste i militæret.

En av favoritt aspektene mine ved denne romanen er hvor kompleks forholdet mellom Kestrel og Arin er. Dette er et forhold som er vanskelig ikke bare fordi begge folkeslagene deres ikke er likestilt, men også fordi forholdet mellom begge disse karakterene aldri kan oppnå sitt fulle potensiale så lenge en av dem har mer makt enn den andre. Første halvdel av boken har et saktere tempo enn den andre halvdelen, der en rekke svært interessante hendelser finner sted. I tillegg skifter maktforholdet mellom karakterene i den andre halvdelen av boken. Til tross for at handlingen foregår i et alternativt univers inspirert av historiske hendelser, så er det ingen magiske elementer i historien. Dette er en karakterdrevet roman. Helt til slutt så vil jeg si at det rosa coveret definitivt kan skape et galt inntrykk av boken. Coveret er helt klart pent å se på, men det reflekterer ikke hva denne historien egentlig handler om, der ting som krig, mangel på frihet og makt i et forhold blir utforsket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Prodigy - A Legend Novel" av Marie Lu
Alle bokanbefalinger for dette verket