The Sandman Vol. 4

Season of Mists

av (forfatter), Neil Gaiman (forfatter), Kelley Jones (forfatter), Harlan Ellison (forfatter), Mike Dringenberg (forfatter), Kelley Jones (illustrator), Mike Dringenberg (illustrator), P. Craig Russell (illustrator), P. Craig Russell (introduction) og Harlan Ellison (introduction).

Vertigo 1994 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.42 (50 terningkast.)

217 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Vertigo

Utgivelsesår 1994

Format Paperback

ISBN13 9781563890413

Språk Engelsk

Sider 224

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

26 20 3 1 0 0

Bokomtaler

Jeg bestemte meg for å lese Season of Mists mellom bok én og to av A Song of Ice and Fire. Jeg har gledet meg til det fjerde volumet av Neil Gaimans Sandman-serie, og det imponerte stort. Dette er mitt favorittvolum til nå.

I dette volumet blir man bedre kjent med Morpheus' (Dreams) familie, the Endless. Jeg synes det var utrolig interessant, siden så få av dem har dukket opp i serien før. Det er vel egentlig bare Death og Desire. Her blir vi kjent med alle unntatt én. Det er Destiny, Dream (Morpheus, Sandman, hva nå du enn vil kalle ham), Death, Desire, Delirium og Despair. Jeg lurer fortsatt på hvem den siste broren er. Håper jeg får vite det senere i serien. Han heter sikkert noe på D...

Lucifer Morningstar, Lord av Helvete, er en utrolig interessant karakter, og jeg likte kjempegodt å få vite mer om ham. Han overrasket meg flere ganger i løpet av historien, og jeg blir ikke klok på ham. Hva er det han egentlig vil? Jeg aner ikke, men jeg håper at jeg får se mer av ham videre i serien. Hvis ikke, så er det en spin off serie som heter Lucifer tror jeg. Skal sjekke den ut.

Historien er denne gangen litt lysere enn den pleier. Vanligvis er det ganske mange litt forstyrrende scener, men det var det ikke i Season of Mists. Historien går ut på at Morpheus blir overtalt til å dra til Helvete for å redde en kvinne han for ti tusen år siden dømte til evig pine der. Begrunnelsen hans for å gjøre det var for dum, og han må rette opp feilene sine. Men Lucifer har lovet at han vil ødelegge Mopheus hvis han noen gang ser ham igjen...

Historien var mer sammenhengende enn vanlig, og jeg likte godt forskjellene fra tidligere. Jeg kan se hvordan Neil Gaiman har utviklet fortellerevnen sin, og det blir bare bedre og bedre. Dette er et fantastisk volum.

Verdenen handlingen er satt i er veldig spesiell. Her kan hvem som helst dukke opp. Tor med hammeren, Anubis, Lucifer, Kaos og Kontroll og mange flere. Det hele er helt surrealistisk, og det gjør det realistisk. Det er så sprøtt at jeg tror på det. Gir det mening? I hvert fall elsket jeg å lære mer om verdenen og de som oppholder seg der. Her er det mer å utforske. Det er helt klart.

Tegningene er som vanlig utrolige. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt det, og jeg kommer til å fortsette med det. Tegningene har så mye å si i tegneserier, og de i Sandman er fantastiske.

Jeg likte Season of Mists supergodt, og kommer til å kjøpe det neste volumet så fort jeg får muligheten. Nå skal jeg lese A Clash of Kings av George R. R. Martin. Gleder meg!

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I lost some time once. It's always in the last place you look for it.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Walk any path in Destiny's garden, and you will be forced to choose, not once but many times. The path fork and divide. With each step you take through Destiny's garden, you make a choice; and every choice determines future paths. However, at the end of a lifetime of walking you might look back, and see only one path stretching out behind you; or look ahead, and see only darkness.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "The Sandman Vol. 7 - Brief Lives" av Neil Gaiman
 • "The Sandman Vol. 6 - Fables and Reflections" av Neil Gaiman
 • "The Sandman Vol. 5 - A Game of You" av Neil Gaiman
 • "The Sandman Vol. 8 - Worlds' End" av Neil Gaiman
 • "The Sandman Vol. 10 - The Wake" av Neil Gaiman
 • "The Kindly Ones (Sandman, Book 9)" av Neil Gaiman
 • "The Sandman Vol. 9 - The Kindly Ones" av Neil Gaiman
 • "The Sandman - Preludes and Nocturnes (The Sandman)" av Neil Gaiman
 • "The Sandman Vol. 2 - The Doll's House" av Neil Gaiman
 • "Death - the Time of Your Life" av Neil Gaiman
 • "The Sandman Vol. 1 - Preludes and Nocturnes" av Neil Gaiman
 • "Death - The High Cost of Living" av Neil Gaiman
Alle bokanbefalinger for dette verket