Vinteren 1993, en ung europeer lander i New York og oppsøker det legendariske performanceteateret The Wooster Group i Soho for å innta scenen og bli den nye Willem Dafoe.
Fortiden hans er uklar, men for bare noen år siden har han tilsynelatende medvirket til Sovjetunionens fall. Nå er han plutselig her, uten penger eller noe sted å bo.
Madame Nielsen (f. 1963) har tidligere gitt ut rekviemet Den endeløse sommeren (2015), dannelsesromanen Invasjonen (2016), og romanen Det høyeste vesen (2017) på Pelikanen forlag.
Forlag Pelikanen
Utgivelsesår 2019
Omtalt tid 1990-1999
Omtalt sted New York
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketPeyton Smith, som stod ved kopimaskinen på kontoret, snudde seg og sa,"hi, how are you," og han tenkte at han ikke måtte ta det personlig, det var noe alle amerikanere, selv kassadamene i supermarkedene, sa uten å mene noe med det, og hvis man begynte å svare på det, så ville hele den amerikanske samfunnsmaskinen, som var forbildet for ikke bare resten av Vesten og den progressive delen av den tredje verden, men nå også den nå forhenværende østblokken, kort sagt hele den globale markedsøkonomien, bryte sammen (og hvorfor ikke, tenkte han).