The Management Myth

Why the Experts Keep Getting It Wrong

av (forfatter).

W. W. Norton 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag W. W. Norton

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9780393065534

Språk Engelsk

Sider 343

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Denne boka har undertittelen «Hvorfor eksperterne fortsetter å gjøre feil.» Forfatteren Matthew Stewart gjør krav på en filosofisk bakgrunn og bruker den effektivt til å ødelegge de vitenskapelige pretensjonene til managementguruer fra Frederick W. Taylor til Tom Peters. Han dokumenterer mangelen på solid forskning bak påstandene til tidlige ledelseseksperter i det tjuende århundre, som Frederick Taylor og Elton Mayo. De to ga henholdsvis opphav til scientific management-skolen og human relations-retningen. Denne nedsablingen er ikke helt ny, men Stewart viser at disse ideene synes å ha overlevd bemerkelsesverdig godt blant dagens ledelseskonsulenter.

Hans hovedargument mot taylorismen retter seg mot retningens forsøk på å finne pseudotekniske løsninger på moralske og politiske problemer. Elton Mayo blir angrepet for å ha trukket sine sosialpsykologiske konklusjoner uten reell forankring til virkeligheten ved Hawthorne-fabrikken i Detroit. Stewart er også kritisk til ledelsesopplæringen som Mayo bidro til å grunnlegge.

Stewart fyrer også løs på grunnlaget for den strategiske styringslitteraturen som lenge har hatt stor innflytelse på ledelsesfaget. Han synes likevel å være sympatisk innstilt til den tilsynelatende gode viljen blant dagens ledelsesguruer, men de færreste av dem kan vise noe vitenskapelig grunnlag for sine ideer. I praksis tjener de mest som grunnlag for en svært så lønnsom rådgivning. Stewarts utfyller framstillingen med sine egne morsomme opplevelser som managerkonsulent. Denne personlige vrien bidrar til å gjøre boka mer personlig og leservennlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket