The Maintenance of Headway

av (forfatter).

Bloomsbury USA 2015 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Bloomsbury USA

Utgivelsesår 2015

Format Paperback

ISBN13 9781632860361

Språk Engelsk

Sider 160

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

En veldig morsom bok om busskjøring (!). Jeg hadde ingen anelse det gikk an å skrive en så hylende morsom bok om det temaet. Men en av grunnene til at den er så morsom er nok at den i tillegg til å få en til å se på busser med nye øyne også tar arbeidslivet mer generelt veldig på kornet.

Magnus Mills har en litt spesiell stil ved at man ikke vet noe særlig om hovedpersonen utover det han tenker og mener om jobbsituasjonen sin, Boka foregår hele tiden på jobben og vi vet ikke hva hovedpersonen gjør på fritiden, om han har familie eller engang hva han heter.
Lederne i busselskapet er mest opptatt av avstanden mellom bussene og at den skal opprettholdes (The maintenance of headway) og mens det er akseptabelt å bli forsinket begynner boka ganske rett på med at

’There is no excuse for being early’
‘No, I suppose not’
‘None whatsoever’
‘No’
‘It is forbidden’
‘Yes’

Det gir et morsomt innblikk I hva bussjåfører (muligens) tenker

”When you came to the southern approach there was a slight dip which caused the bus to bounce dramatically if it was travelling at any speed over twenty miles per hour. Quite good fun if you were chock-a-block with people during the evening rush”. (s.58)

Og tar på kornet hvordan passasjerene tenker

”When anybody rang the bell I treated them to a precision landing, pulling squarly into the kerb, and letting them out through the front doors to make them feel privileged” (s. 58)

Boka er ikke mer en 150 sider som jeg synes er perfekt for et slikt smalt tema. Ekstra morsomt er det når en vet at forfatteren faktisk er bussjåfør i London. Jeg skal innrømme at jeg var ganske skeptisk til boka før jeg begynte, men det er en av de aller morsomste bøkene jeg har lest og jeg begynner nå nesten å le bare jeg ser en buss :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg mener det skrives for få bøker om arbeidslivet. Man tilbringer jo tross alt rundt en tredjedel av hverdagene der, men litteraturen ser til å være mest opptatt av kjærlighet, fritid og familieliv.

Ikke minst er jeg glad i bøker som tar for seg noe av det absurde ved arbeidslivet, tar det på kornet og setter det på spissen, og her er en list med slike bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar