The Continuum Concept (Arkana)

av (forfatter).

Penguin 2004 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Penguin

Utgivelsesår 2004

Format Paperback

Språk Engelsk

Sider 176

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 1

Bokomtaler

Jeg leste boken fordi jeg likte ideen om at babyer trenger / vil ha mer fysisk kontakt. Liedloff beskriver oppdragelseskulturen blant indianerne og setter den så å si opp som et absolutt gyldig postulat. Den vestlige (moderne) moren blir fordømt. Forfatteren nevner eksempler på atferd mellom mor og barn fra det moderne samfunnet. Eksempelvis observerer hun en mor med barnet sitt i Central Park, og denne adferden klistrer hun på alle mødre i den moderne verden. Jeg ble mer og mer irritert over hvordan hun beskriver den vestlige moren som en tvers gjennom dårlig mor og som en som ikke har noen som helst anelse om barneoppdragelse. Etter forfatterens mening sitter indianerne på fasiten.
Forfatteren har vært med indianerne i 2,5 år, og jeg lurer på om hun egentlig "har lov" å postulere slikt? Kan man si noe sånt uten å ha sett på andre eldgamle kulturer (i Afrika, Mongolia, etc.) og deres oppdragelsesmetoder? Kan man si noe sånt hvis man ikke har noen barn selv? (Forfatteren er barnløs.)

Kulturer er forskjellige. Det er ikke rettferdig å betrakte den ene som forkastelig og den andre som perfekt og korrekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket