Hvordan endte den syriske protestvåren i en av de største tragediene i vår tid? I «Syria. Den tapte revolusjonen» møter vi enkeltmenneskene i krigssonen: en fabrikkformann, en medisinstudent, en blogger, en ingeniør, en kjent dissident og hans kone. Våren 2011 tok de til gatene mot familiedynastiet som hadde styrt landet med jernhånd i mer enn 40 år. De trodde at president Assads dager snart var talte, at han ikke ville kunne stå mot den syriske folkeoppstanden. De drømte om frihet og demokrati. I stedet ble de innhentet av et skruppelløst regime, et stormaktpolitisk spill, og av nye ekstremistiske fiender. I denne nervepirrende historien viser forfatter Bendik Sørvig hva som var drivkreftene bak protestene i Syria - og hvordan det hele endte i et mareritt av vold og fordrivelse.
Forlag Manifest
Utgivelsesår 2017
ISBN13 9788283420425
EAN 9788283420425
Omtalt sted Syria
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKrigen i Syria, med sine første blodige kamper i 2011, har fått en nesten utrolig ensidig dekning i norske medier. Kanskje fordi Norge deltar i krigen, og sannheten er den første som dør i en krig?
Kanskje også fordi USA har vært svært dyktige til å la sitt syn prege den vestlige verden.
Men anti-imperialistisk kunnskap og analyse finnes også. På denne lista har jeg samla endel av bøkene jeg har lest om denne skitne krigen, både medstrøms, motstrøms og noe midt i mellom. Kom gjerne med begrunna tips til flere bøker. Sist oppdatert 10.02.2021