David Lagercrantz er forfatteren bak bestselgerne Millennium 4: «Det som ikke dreper oss» og «Jeg er Zlatan». Alan Turing blir funnet død etter å ha spist et eple som er dynket i cyanid. Først tror politiet at det er et selvmord fordi han ikke orket å leve med ydmykelsen etter en rettslig dom for homofili. Men den unge kriminalbetjenten Leonard Corell begynner å stille spørsmål ved omstendighetene rundt dødsfallet. Hvorfor valgte mannen å ta livet av seg med et forgiftet eple? Hvorfor har han en medalje som han har holdt skjult for alle? Hva var det egentlig han syslet med? Historien om Alan Turings liv er også kjent fra filmen «The Imitation game» som Morten Tyldum har regissert.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2016
Format Lydfil
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt person Alan M. Turing
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDe som er annerledes, tenker gjerne annerledes også.
I dramatikken og litteraturen er våre iboende motsigelser selve nerven. Det er derfor klisjeen og karikaturen er så grusom. De er for helstøpte.
Mysteriet er alltid større enn mysteriets løsning.
Når alle ser opp, bør man heller se ned eller til siden. Det gjelder å skille seg ut, ikke bare for å gjøre seg merkverdige, men fordi disse menneskene mente at bare den som stiller seg på sidelinjen, oppdager det som samtiden overser. Store begavelser har ikke tid til massepsykoser.
Jeg vil ha svar på like mye som alle andre, og jeg hater at folk, som de religiøse, kapitulerer overfor det som er vanskelig å forstå, men jeg tror at anstrengelsen ved det å lete hever verdien på det vi finner. Ja, egentlig er det jo selvsagt.