Boken handler om de menneskene i verden med størst makt, rikdom og innflytelse, i boken kalt superklassen, og hvordan de er i ferd med å omforme verdenssamfunnet. Forfatteren har fulgt flere av disse personene på nært hold, og beskriver hvordan de styrer og påvirker livene til mennesker over hele verden. Han peker også på at de som befinner seg innenfor denne superklassen stadig danner nettverk og forbindelser med andre i den samme klassen, og slik forsterker og utvider sin makt. Har register.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2008
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEn ubalanse mellom rike og fattige er alle republikkers eldste og mest dødbringende lidelse.
Historien gjentar seg ikke. I beste fall rimer den. (Mark Twain)