Boken viser hvordan Tarjej Vesaas' diktning preges av flyktige og ugripelige bilder. Forfatteren setter den selvbiografiske romanen Båten om kvelden opp mot Vesaas' romaner, noveller og dikt og forsøker å fremheve det sanselige i språket. Med biografi og litteraturliste.
Engasjerende og overraskende nylesning av sentrale verk av Tarjei Vesaas, og den første norske monografien om Vesaas. Ingen skriver så sensuelt som Vesaas. hevder Kjell Ivar Skjerdingstad, som ble bergtatt av forfatteren da han pendlet med toget mellom Stockholm og Oslo. Hans bøker er ikke fulle av tung og utilgjengelig symbolikk, men vibrerer av sanselige kraft og bilder. Og disse bildene må tas for pålydende, enten det dreier seg om fugler som danner mønstre på himmelen, et hjerte som ligger nakent på veien, eller et brennende hestehode. Tekstene gir leseren en kroppslig opplevelse av nærvær. Tarjei Vesaas er vår fremste modernist, og en billedhugger i språket. Hans verk har en egen evne til å berøre leseren.Kjell Ivar Skerdingstad (f. 1964 i Trondheim, bosatt i Oslo/Grimstad) er dr. art. i nordisk litteraturvitenskap.
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788205376113
EAN 9788205376113
Serie Pegasus
Omtalt person Tarjei Vesaas
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketlitteraturteori, analyse etc.