Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boka forteller forfatteren om sjamanismens særpreg, om trommer og trommereiser, symboler og symbolforståelse, sjeletap og sjelehenting og om mytologiens mening og ekstasens øyeblikk, sjamanens reise inn mellom verdenene.
Omtale fra forlaget
Inn i sjamansonen "Sjamansonen" er en bok om sjamanisme som en verdensarv, med samiske tradisjoner som utgangspunkt. Det er den første boken om samiske tradisjoner i et samtidsperspektiv, som en nåtidig praksis. Her møtes lokalhistorie og åndelig kultur. Ved siden av å handle om sjamanteknikker, trommer og trommereiser, mytologi og healing er det også en personlig bok, en bok om en livsreise og om møtet med mytologiens verden. Sjamanisme er navnet på de eldste kjente metodene for kraft, healing og ekstase. Fra menneskehetens første morgengry har sjamanen vandret gjennom historien under mange navn og i forskjellige roller, som helbreder, historieforteller, kunstner, seer og seremonimester. Og ikke minst som klovn, med sin overraskende agering. Ingen annen åndelig spesialist har hatt så forskjellige oppgaver å ta seg av og så mange uttrykk til sin rådighet. Fra gammelt av går et "sjamanbelte" fra Sameland og gjennom hele Sibir. Innvandrere fra Asia brakte sjamanismen med seg til Nord- og Sør-Amerika. Disse tradisjonene finnes fra tidenes morgen i Australia og i de rike øykulturene i Stillehavet, samt selvfølgelig i Afrika, kulturens vugge. Likheten i denne praksisen blant folk atskilt av store geografiske avstander, selv kontinenter, er slående. Siden slutten av 1980-tallet har Ailo Gaup undervis i sjamanisme, basert på samiske tradisjoner og egne erfaringer. Det har tatt ham rundt til mange steder og land for å dele det han kan og for å lære mer om denne kulturarven. En gang var han journalist i Oslo. Han har også utgitt skjønnlitterære bøker, som "Joiken og kniven", "Under dobbel stjernehimmel" og "Trommereisen".
Forlag Tre bjørner forl.
Utgivelsesår 2005
Format Heftet
ISBN13 9788299696807
EAN 9788299696807
Språk Bokmål
Sider 377
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket