Satellittkrigen

Norges militarisering av polområdene og verdensrommet

av (forfatter) og NRK (utgiver).

Pax 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren retter søkelys mot norske satelittstasjoner i Antarktis og på Svalbard, og hvorvidt aktiviteten der samstemmer med norske forpliktelser til ikke å bruke Svalbard og Antarktis i krigføring.

Omtale fra forlaget

Moderne krigføring er i stadig voksende grad avhengig av satellitter - til etterretning, våpenstyring, kommunikasjon etc. Gjennom sin plassering nær polene har de norske satellittstasjonene på Svalbard og i Antarktis en unik styrke - bare de kan nå satellitter i polar bane på hver runde de gjør rundt jorden. Samtidig har Norge bundet seg til å bruke Svalbard og Antarktis bare i fredelig øyemed. Og tilsynet som skal sørge for at traktatene overholdes, har ikke innblikk i hva slags data som lastes ned. Journalist Bård Wormdal undersøker forholdene - han snakker med aktørene på alle sider av bordet, han sporer opp hva slags satellitter det dreier seg om og hva slags informasjon de gir, og han viser hvor sentral informasjonen er i moderne krigføring i dag, særlig amerikansk. Linjen til Norge er lett å trekke: Daglig tas det bilder av Afghanistan som er så detaljerte at de kan brukes til å spore Taliban i fjellområder man ellers mangler enhver oversikt over, bilder som lastes ned på Svalbard. Er det rimelig å tro at det norske Forsvaret ikke utnytter dette? Eller utnytter Forsvaret disse dataene bevisst i krigføringen?

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788253034508

EAN 9788253034508

Omtalt sted Norge Svalbard Antarktis

Språk Bokmål

Sider 192

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Du kan ikke vinne en krig uten støtte fra verdensrommet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Verden står på randen av en verdenskrig. Vi viser vår vilje til fred . Derfor mobiliserer vi det sterkeste vi har: Det menneskelige fellesskapets styrke, fredens ånd og overbevisningen kraft.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket