Handlingen foregår i år 2000. Krypteringsteknologien holder kodene for verdens sikkerhets- og kommunikasjonssystemer topphemmelig. Fortjenestene er enorme, men å eksportere slik teknologi skal man være forsiktig med, da den kan komme i hendene på terrorister og politiske ekstremister. Den amerikanske forretningsmannen Roger Gordian nekter å selge sitt sofistikerte krypteringsprogram til utenlandske selskaper, men oppdager at firmaet er gjenstand for korporativ overtagelse. Gordian blir alene i kampen mot en mektig krets av narkotikahaier og ekstremister. Boken er basert på dataspillet: Tom Clancy's ruthless.com. Dette er den andre boka i Maktspill-serien.
Forlag Berkley Books
Utgivelsesår 1998