Rutenia

en pinlig forelskelse

roman

av (forfatter).

Bokvennen 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Rutenia er et glemt, lite land i det østlige Sentraleuropa, et land som ikke rakk å frigjøre seg i tide. Derfra kommer Miroslavs mor ridende til Praha på en kamel i 1945. Tretti år senere flykter sønnen til Norge. Miroslav Klondácek blir til Mike Klondyke. Utstyrt med seks fotografier leter Mike etter historiene som brakte ham hit, til puben Fiasco i Oslo. Der venter han på den rette anledningen til å erklære sin kjærlighet til byens flinkeste videoekspeditrise, finske Kajsa-Liisa. I Rutenia blir vi kjent med et rikt persongalleri: Trommisen Jacek, Sokrates-forskeren Jan Henrik, rallykjøreren Willy, urkapitalisten Freddy, krigskorrespondenten Ulf, skruelagersjefen Arild, og en hel del av kvinnene de har møtt i årenes løp, blant annet den smarte massøsen Ewa. Alle forsøker å gjøre det beste ut av livets tilbud, de har det fint, men blir hjemsøkt av det forrige århundre hver eneste natt. Imens sliter Mike med sine egne store spørsmål: Må man vente til man blir 60 for å treffe den rette? Er Iladalen Oslos svar på Shangri La? Om forfatteren: Michael Konupek, født 1948 i Praha, bosatt i Oslo siden 1977. Han debuterte med den kritikerroste romanen Böhmerland 600 cc i 1987. Romanen I sin tid (1993) ble hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, og har allerede rukket å blitt en klassiker innen norsk eksillitteratur. Rutenia er hans tredje roman.

Bokdetaljer

Forlag Bokvennen

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788274883338

EAN 9788274883338

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 229

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 1 0 0

Bokomtaler

s 38: "... I Norge preller sannheten av på de vakre forestillingene vi har om oss selv". Om promping og ambisjoner, s 40.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket