Reint sportslig

ei julehistorie

av (forfatter).

Wigestrand 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om Vaskehjelpa.

Omtale fra forlaget

Arnt Birkedal med ny roman for unge: Reint sportslig er andre boka om Vaskehjelpa. Den første var La stå!! frå 2011. No tar Vaskehjelpa toget til Jæren. For å finna ho Ragnhild. Og kanskje, i same slengen, idrettens verd. Kan dette vera idrettens verd? tenker ho. Er det her denne idrettsverda byrjar? Ho såg ikkje gjerda rundt ein gong. Kom ho bare plutselig innanfor? Det kan nesten verka slik. "Reint sportslig" er ei bok for unge i alle aldrar. Arnt Birkedal er fødd 1959 i Stavanger, der han bur. Han debuterte i 1983 med diktboka "Balladen om hålet i dørå" og har sidan skrive ei lang rekke bøker, dikt og prosa, for vaksne og unge. Han har mottatt Samlagsprisen (2007), Rasmus Løland-stipendet (2008) og Teskjekjerringsprisen (2008) for bøkene sine.

Bokdetaljer

Forlag Wigestrand

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788281401372

EAN 9788281401372

Serie Vaskehjelpa (2)

Omtalt sted Rogaland

Språk Nynorsk

Sider 167

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Dei første sidene ga meg håpet om at dette kunne vere ei morosam historie, originalt gjennom ei vaskehjelp sine betraktningar. Dessverre så fekk eg ikkje heilt tak på denne framstillinga av "vaskehjelp-verda", handlinga er vag, kven vaskehjelpa er får vi nesten ikkje vite, anna enn at ho er ei vaksen dame med ei og anna kjærleikshistorie bak seg, ho er einsleg med "deltids-kjærast" og har hjarteproblem. Det mest interessante om personen er at ho har gått på dikt-kurs hjå homsevenen sin. Meir får vi eigentleg ikkje vite, trass i at vi heile tida er inne i tankane og filosoferinga til dama, tankar som av og til er vittige, av og til usamanhengande og nokre gonger nesten draumaktige.
Må innrømme at eg nokre gonger måtte le av til dømes den svært treffande kritikken av sportskommentatorar, eller dei komiske tankane rundt historias første sports-arrangement, som utvikla seg på Jæren, i følgje vaskedama.
Skulle ønskje at skildringane ikkje var fullt så dikt-prega og "fjerne", for då kunne dette ha vore ei fin, interessant og vittig historie om korleis ei vaskehjelp ser på verda. I staden sat eg att med ei kjensle av å ha lest ei historie utan særleg poeng.
Boka er visst ei ungdomsbok, men det ville eg ikkje ha sagt. Lesaren må vere erfaren for å få noko ut av å lese den, etter mi meining.
Det var visst ei bok nr. 1 om denne vaskehjelpa, "La stå", og det er mogleg ein bør lese den for å fullt utbytte av bok 2?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket