Raushetens grenseland

"alle skal med"?

av (forfatter) og Anja Cecilie Solvik (illustratør).

Z-forlag 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Når Selma får en hjerneskade, møter moren hennes et annet samfunn enn det hun kjente før. Et samfunn som tar forbehold når det snakker om raushet, åpenhet, inkludering og mangfold. Mener vi virkelig at "alle skal med"?
Moren har en krevende lederjobb og har vært vant til at det å jobbe hardt er løsningen på det meste. Men i møte med den nye utfordringen har hun ingen strategier.
I prosessen oppsøker hun mennesker som deler av sine erfaringer med å ha omsorg for mennesker med spesielle behov. Alle har de sett andre sider av samfunnet.
De som deler sine refleksjoner er Paul Chaffey, Gerd Liv Valla, Lene W. Conradi, Bjarne Kjeldsen, Hilde Kolnes, Sigmund Ruud, Inger-Marie Kullerud og Lars Martin Tannæs-Fjeld.
De setter ord på hvordan det arter seg når livet ikke blir helt som du har forestilt deg. Om hverdager som krever planlegging på et nivå som får vanlige oppfatninger av tidsklemme og logistikkutforinger til å blekne.
Boka forteller om sorg og sårbarhet. Men også om forsoning, mestring og styrke i møte med samfunnets marginalisering av annerledeshet.
Kristin M. Botnmark er leder i et internasjonalt industrikonsern. Hun sier at erfaringen med å balansere et krevende lederansvar med de livsutfordringer som følger med å ha et barn med funksjonshemning, er en dimensjon hun etter hvert bærer med seg i alt jeg gjør.
Botnmark er cand.polit med hovedfag i sosiologi, og har også «sosiologbrillene» på når hun betrakter sitt eget og sin datters liv i møte med det samfunnet de begge er en del av.

Bokdetaljer

Forlag Z-forlag

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788293187219

EAN 9788293187219

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 171

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

En av di viktigste bøkene jeg har lest i 2014. Forfatterens datter har en hjerneskade. Hun spør om vi har e samfunn som tar forbehold når det gjelder raushet, åpenhet, inkludering og mangfold. Retorisk spør hun: Mener vi virkelig at alle skal med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar