Boka inneholder ti tekster som er hentet fra de tre utvalg som utkom etter gjennomgåelsen av Mykles etterlatte manuskripter: Mannen fra Atlantis, Alter og disk, og En flodhest på parnasset (1997-98).
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788205466333
EAN 9788205466333
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKjærligheten er en avstandsfølelse. Dette vet hver eneste mann som har vandret på jorden. Aldri var kjærligheten så sterk som når den elskede kun eksisterte som en drøm.
Det var historien om skipskokken. Båten var midt ute på havet. Da datt kokken over bord. Båten seilte videre. Ingen hørte at han skrek. Kokken svømte i åtte timer. Da gav han opp og sank. Han var fagorganisert.
Ser du, Anton, jeg tror ikke livet har noen mening. Du vil ikke finne noen mening med livet ved å stirre opp i røken fra din Teddy, eller inn i tapetmønsteret. Livet har ingen mening, uten den mening du selv greier å putte inn i det!
Vitenskap er ikke det samme som kultur, effektivitet ikke det samme som moral, hjerne ikke det samme som hjerte.
Når lå en hingst om natten og hvisket sin elskedes navn?