Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Clausewitz, Clausewitz, skal man da virkelig måtte ha en hjerne som Pater Teilhard for å begripe det banale, militære faktum at Jorden er blitt rund? - at den for første gang har foldet seg sammen om seg selv? - at hvis man fører krig mot noen på Jorden, så kriger man idag mot seg selv! man skyter seg selv i ryggen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bak hver bok jeg hadde skrevet, lå det en sorg. En kjærest var død; en bror var død; en kjærest var død. Sorgen innfinner seg ikke med en gang, den må ha sin voksetid. Og da jeg våknet til full sorg, så jeg at Døden var kommet langt avsted med sitt bytte. Da våknet besluttsomheten i meg, hatet, styrken. Jeg ville innhente Døden, gå i nærkamp med ham! Og jeg begynte å løpe efter, jeg følte hvordan mine krefter vokste mens jeg løp. Jeg nådde Døden igjen, jeg så inn i hans ansikt, jeg så det elskede legeme som han bar under sin knokkelarm. Så gikk jeg til kamp. Den varte i månedsvis. Jeg var i ryggtak med Døden, jeg bendte ham, jeg brakk ham i marken, ut av hans grep vristet jeg det elskede legeme og pustet livets ånde i det.
I mine bøker lever de, de som jeg en gang elsket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var historien om skipskokken. Båten var midt ute på havet. Da datt kokken over bord. Båten seilte videre. Ingen hørte at han skrek. Kokken svømte i åtte timer. Da gav han opp og sank. Han var fagorganisert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjærligheten er en avstandsfølelse. Dette vet hver eneste mann som har vandret på jorden. Aldri var kjærligheten så sterk som når den elskede kun eksisterte som en drøm.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har skrevet disse linjene til dem som er gymnasiaster i dag. Jeg ville gi dem det budskap at det beste man kan skaffe seg i gymnasietiden, og meget verdifullere enn S til artium, er en sunn ulykkelig forelskelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når lå en hingst om natten og hvisket sin elskedes navn?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vitenskap er ikke det samme som kultur, effektivitet ikke det samme som moral, hjerne ikke det samme som hjerte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser du, Anton, jeg tror ikke livet har noen mening. Du vil ikke finne noen mening med livet ved å stirre opp i røken fra din Teddy, eller inn i tapetmønsteret. Livet har ingen mening, uten den mening du selv greier å putte inn i det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorahIngvild S