Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren besøkte flere ganger palestinageriljaens baser før utgivelsen av denne boken i 1973. Han ble kjent med folk på alle nivåer, fra vanlige flyktninger i leirene, til ledere i Fatah; og skrev boken vinklet fra palestinernes synspunkt. Denne utgaven har et nytt kapittel som dekker palestinernes kamp i perioden 1973-2009. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
"Peder Martin Lysestøl har besøkt palestinageriljaens baser mange ganger. Han kjenner folk på alle nivåer - fra vanlige flyktninger i leirene til ledere i Fatah. Han har studert dokumenter som aldri før er offentliggjort i Vesten. Derfor har han kunnet skrive boka Palestinerne, sett fra deres eget synspunk." (Fra omslaget til førsteopplaget i 1973) Da Palestinerne kom, var opinionen i Norge og den vestlige verden ekstremt pro-israelsk. Når det tredje opplaget utgis i 2009, er Gaza akkurat bombet sønder og sammen. Men: Palestinerne har venner over verden, flere enn noensinne. Peder Martin Lysestøl har skrevet et fyldig kapittel om palestinernes kamp fra 1973 til 2009, "Kampen for et fritt Palestina fortsetter". Det er nye kart og bilder fra tida etter 1973. Finn Sjue har skrevet et nytt forord. Det har vært et sterkt ønske lenge blant palestinaaktivister i Norge om å få utgitt boka på nytt. Tidsskriftet Rødt! gir ut det tredje opplaget fordi kunnskap er viktig for å styrke solidaritetsarbeidet med det palestinske folket.
Forlag Rødt!
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788291778570
EAN 9788291778570
Språk Bokmål
Sider 274
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket10 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketDette er bøker som gir et bredt bilde av Palestina og det palestinske folket. Mange synes «konflikten» mellom Palestina og Israel er vanskelig å forstå. Mitt håp er at litteraturen kan være til hjelp; spesielt til å se de lange linjene i palestinernes historie.
Listen inneholder både sakprosa, skjønnlitteratur og dikt. Flere forslag mottas med takk.
Noen av bøkene tar utgangspunkt i Israel. Når de likevel er kommet med på listen er det fordi de viser sider ved Israel som har hatt og har avgjørende betydning for palestinerne.
Listen er laget i januar 2025. Gaza ligger i ruiner, hundretusener av palestinere er drept, såret, syke, hjemløse og utmattete. En skjør våpenhvile råder på Gaza, mens Israel går til nye militære angrep på Vestbredden. Donald Trump har nettopp tiltrådd som USAs president, og palestinernes skjebne synes mer fortvilende enn noen gang.