Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka forteller hvordan strikking har utviklet seg i løpet av de siste hundre årene. Den viser hvordan det strikkes andre steder og på andre måter enn man tradisjonelt har vært vant til. Boka er en del av prosjektet Strikk 7.
Omtale fra forlaget
Strikking blir ofte knyttet til forestillinger om en anonym og ufarlig kvinnesyssel, om trivielt hverdagsliv med omsorg og varme, om taus kunnskap og manglende status. Dette bildet er preget av strikkebølgen på femtitallet, da strikking til familien hørte til husmorrollen. Nå surfer vi på en ny strikkebølge. Ingen vet hvor denne bølgen slår ned, hva den bringer, eller hvor lenge den vil vare. Men vi ser at blodferske strikkere lager nye ting på sin måte, løsrevet fra regler om rett og galt. Og det strikkes andre steder: Kafékulturen har tatt strikkeaktiviteten ut fra privatstuene, og det blogges på nettet. Strikking er blitt synlig. Dette er ingen strikkehistorie fra a til å, men noen stemningsbilder fra de siste hundre årene som forhåpentligvis kan minne deg på noe du nesten har glemt, eller kanskje kan fortelle deg noe du ikke visste? Berit Slåttum er høgskolelektor i kunst og håndverk ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, Avdeling for lærarutdanning og idrett. Hun arbeider særlig med formidling av samtidskunst og med samtidskunst som kilde til skapende arbeid. Anne Britt Ylvisåker er førstekonservator ved Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum, Kunstmuseene i Bergen, og har blant annet ansvar for tekstilsamlingen. Hun har skrevet en rekke artikler om arkitektur, billedkunst, folkekunst og kunsthåndverk
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2007
Format Innbundet
ISBN13 9788245006780
EAN 9788245006780
Språk Bokmål Nynorsk
Sider 127
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket