Opplæring i matematikk

for elever med matematikkvansker og andre elever

av (forfatter).

Cappelen Damm akademisk 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir ei innføring i prinsipper for planlegging og gjennomføring av god matematikkopplæring for elever med matematikkvansker og generelt for alle elever. Boka tar utgangspunkt i ulike årsaksfaktorer som belyser matematikkvansker og går gjennom diagnostisering med forslag til bruk av tester, differensiering i matematikkopplæringa, motivasjon og selvoppfatning, språkets betydning i opplæringa og bruk av IKT som læremiddel. Boka retter seg mot lærerutdanningene, lærere og spesialpedagoger. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Mange elever syns matematikk er vanskelig. Her får lærerstudenter, lærere og spesialpedagoger et godt verktøy og hjelpemiddel til å undervise også de svakeste elevene i faget.


Forfatteren fokuserer på opplæringsprinsipper for elever med matematikkvansker, en opplæring som godt kan brukes på alle elever. Hun gir en innføring i prinsipper for planlegging og gjennomføring av god matematikkopplæring, og boken henvender seg til lærere, lærerstudenter og spesialpedagoger med arbeid i skolen. Forfatteren legger vekt på oppøving av innsikt, forståelse og ferdighetstrening i grunnleggende matematikk. Målet er at elevene skal oppnå funksjonelle matematikkunnskaper.


Opplæring i matematikk er forankret i forskningsbasert teori som gir grunnlaget for det praktiske undervisningsopplegget. Med teorien som referanseramme får leseren innsikt i pedagogiske prinsipper for matematikkopplæring, illustrert ved beskrivelser og arbeidsmåter.


Forfatteren ta utgangspunkt i ulike årsaksfaktorer for matematikkvansker. Hun gjennomgår diagnostisering og bruk av tester, differensiering av matematikkopplæringen i vanlige klasser, motivasjon og selvoppfatning, språkets betydning i og for opplæringen og bruk av IKT som læremiddel.


Kunnskap om hvordan spesialundervisning for elever med matematikkvansker skal utøves, har lenge vært et forsømt område i spesialpedagogikken og det er skrevet lite om dette på norsk. Denne boken er derfor et viktig bidrag til dette fagfeltet.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm akademisk

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788202218195

EAN 9788202218195

Språk Bokmål

Sider 166

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

7 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som jeg har kjøpt, og som enten er pensumlitteratur på Steinerhøyskolen, eller er skrevet av mennesker tilknyttet antroposofien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sult - i original tekstversjon fra 1890" av Knut Hamsun
  • "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini
  • "Da Vinci-koden" av Dan Brown
  • "Luftslottet som sprengtes" av Stieg Larsson
  • "Naiv. Super" av Erlend Loe
  • "Jenta som lekte med ilden" av Stieg Larsson
  • "Beatles" av Lars Saabye Christensen
  • "Stieg Larssons Menn som hater kvinner - Bok 1 : tegneserieroman for voksne" av Stieg Larsson
  • "Drageløperen - tegnet roman" av Khaled Hosseini
Alle bokanbefalinger for dette verket