José de Almada Negreiros regnes blant det forrige århundres viktigste kunstnere og forfattere i Portugal. Hans Oppfinnelsen av den lyse dagen er et hovedverk i den portugisiske modernismen. Boken fikk i 1921 æren av å være første utgivelse på Fernando Pessoas enmannsforlag Olisipo, der Pessoa hadde planer om å plassere Almada i selskap med klassikere av Sapfo, Aristoteles, Shakespeare og Edgar Allan Poe. Oppfinnelsen av den lyse dagen er en eksperimentell selvbiografi og et mesterverk av en kunstnerbok - en liten bok med store øyne.
Forlag Bokvennen
Utgivelsesår 2014
Genre Klassisk litteratur
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketOrdene har moter. Når et ord ikke lenger er på moten, begynner andre å være det. De som forsvinner, kommer tilbake senere. De kommer alltid tilbake, og hver gang er de forandret. Stadig mer bereiste.
Det fins systemer for alt som hjelper oss å elske, det fins bare ikke systemer for å elske!