Om vinens psykologiske virkninger

av (forfatter).

Valdisholm forl. 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

De Amicis beskriver vinrusen og portretterer vindrikkeren, og ser på bl.a. hemmeligheten bak vår glede over vinen, hvordan den virker på oss, hvordan vindrikkere oppfører seg og om vindrikking gir inspirasjon.

Omtale fra forlaget

EN ANNERLEDES BOK OM VIN
Hvorfor drikker du vin?
Hva er hemmeligheten ved vår glede over vinen? Hvordan virker den på oss? Hvordan oppfører vindrikkerne seg? Gir vindrikking inspirasjon?#11;Den italienske forfatteren Edmondo De Amicis (1846-1908) ville beskrive vinrusen og portrettere vindrikkeren. Han var opptatt av "disse stadige svingningene i følelser og tanker, denne ubrutte rekken av skiftende bevissthetstilstander, fra de første slurkenes klare ro til de sist utbragte skålenes flammende opphisselse". I Tommy Watz. oversettelse er "Om vinens psykologiske virkninger" blitt en morsom, spennende og psykologisk inntrengende bok for alle som har et forhold til rus og vin.
Psykiateren Finn Skårderud, forfatteren av suksessboken "Uro", har skrevet "Ånden i flasken", et forord til den norske utgaven.

Bokdetaljer

Forlag Valdisholm forl.

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788274120525

EAN 9788274120525

Serie Valdisholm pocket (3)

Språk Bokmål

Sider 96

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

"(...) en morsom, spennende og psykologisk inntrengende bok for alle som har et forhold til rus og vin", sier forlaget om denne boka, som består av foredrag som ble trykt og utgitt i 1889, og som først nå er oversatt til norsk, etter hva jeg forstår. Det mest interessante for meg ble Finn Skårderuds forord, Ånden i flasken; resten av boka var stadig gjentatte selvfølgeligheter og mye synsing, av og til med noen gode formuleringer. Ingen minneverdig leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Romanforfatteren kan nok, under påvirkning av vin, få utløp for sine tanker gjennom en strøm av lettflytende og klangfull prosa, men han vil aldri lykkes i å forme en av disse mektige setningene som til fulle utnytter virkningen av hvert eneste ord, som er å ligne med en tett knute av gulltråder, der hver tråd utgjør en tanke, og som under lesningen får oss til å utbryte: - Dette er skrevet av en sann mester!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men jeg kan ikke tenke meg annet enn at de mange vinklubbers insisterende interesse for årgang og jordsmonn er et mildt skambelagt og forhåpningsvis litt ironisk kamuflasjerituale for den faktiske gleden over å drikke sammen. Det finnes selvfølgelig ikke brusklubber.

(Finn Skårderud i forordet).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og endelig, hos de riktig tilårskomne, hvor det sanselige mest er konsentrert om smaksløkene, er rusen ikke annet enn et rent fysisk behag. Dessuten bidrar den ikke lenger til å forskjønne fremtiden, men ene og alene fortiden; den er blitt en nostalgisk rus; et rosenrødt tilbakeblikk på ungdomstiden og den modne alder, ledsaget av en klarsynt resignasjon overfor naturens harde lover, som man etter beste evne forsøker å stå imot.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket