Oljetønner og kaffebønner

kampen om naturressursene

Latin-Amerikaboka 2008

av (redaktør) og Latin-Amerikagruppene i Norge (utgiver).

Solidaritet forl. 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir et innblikk i hvordan regjeringer og sivilsamfunn har kjempet og kjemper for å ta egne naturressurser tilbake. Boken er delt inn i tre kapitler; vann, jord, og olje og gass. På slutten av boken finnes artikler fra de ulike land i Latin-Amerika. Kapitlene inneholder ferske artikler der akademikere, aktivister og journalister formidler et utvalg historier fra kampene som utspiller seg på kontinentet i dag.

Omtale fra forlaget

Kampen om hvem som skal eie naturressursene er sentral i Latin-Amerikas politiske spill. Naturrikdommene på kontinentet har vært kilder til enorm velstand, men helt fra Columbus gikk i land har de også forårsaket stor fattigdom og undertrykkelse. Etter flere hundre år med systematisk utvinning av ressursene, uten at dette har kommet folket til gode, ser vi nå at kvinner og menn reiser seg og krever råderett over rikdommene. Oljetønner og kaffebønner - kampen om naturressursene er en artikkelsamling med ulike innfallsvinkler til temaene vann, jord og olje og energi. Samtlige av artiklene er skrevet spesielt for denne utgivelsen, av både latinamerikanske og norske bidragsytere. På ulikt vis bidrar de med kunnskap om kontinentet. Foruten temadelen gir boka en oppdatert oversikt over den politiske, økonomiske og sosiale situasjonen i landene i regionen. Latin-Amerikaboka er den eneste oppdaterte boka på norsk om dette kontinentet. Boka gis ut av Latin-Amerikagruppene i Norge.

Bokdetaljer

Forlag Solidaritet forl.

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788291916231

EAN 9788291916231

Omtalt sted Amerika

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 280

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar