Reisen nordover blir svært begivenhetsrik for Ailo og Sunniva. Ailo gjør seg til uvenns med en avdanket skuespiller, og han møter gamle venner. Men først og fremst må han fortelle Sunniva om gaven han innehar. Hvordan vil hun ta den store hemmeligheten hans? Sunniva stirret på ham og kjente hvordan det knytte seg i magen. Hun hadde ventet tålmodig på at han skulle dele hemmeligheten sin med henne, men nå ble hun nervøs. Han var så alvorlig, og måten han så på henne på, sendte en gysning gjennom henne. Det mørke blikket brant med en underlig, nesten syk glans. På sankthansfesten overhører Maria en samtale. Både helse og liv for de involverte står på spill, om ikke Gabriel rekker å gjøre noe for å forhindre det ...
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 2015
Serie Gabriels hus (35)
Genre Romantikk Historisk litteratur
Omtalt tid 1900-1914
Omtalt sted Finnmark
De to siste bøkene i Gabriels Hus, er nesten som et etterord å regne, da de tar for seg Ailo, og de andre barnas liv - 15-18 år etter at serien ble avsluttet. Forfatteren døde i denne tiden og, så det er ikke sikkert at det ble helt slik som hun hadde tenkt seg. Personlig synes jeg de to siste bøkene er ganske unødvendige - selv om de på et vis gir noen svar - men på en annen side overlater de leseren med ennå flere spørsmål. Men alt i alt var serien GABRIELS HUS veldig fin
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMed kjærlighet kan et mænneske nesten utholde ka som helst.
Litt pondus har aldri skadet noen.