Omtale fra forlaget
Den mest omfattende og oppdaterte soppboken på det norske markedet. Den fjerde utgaven av Norske sopper har gjennomgått en svært omfattende revisjon av både tekst og bilder. Noen arter har endret status vedrørende kategoriene spiselig, ikke matsopp og giftig. En rekke nye arter er beskrevet. Til tross for det store artsomfanget er boken oversiktlig og forståelig for sopp-plukkere på alle nivåer. Boken tar for seg hele Norges soppflora, med vekt på matsopper, på en grundig og lettfattelig måte. Her vises hva man skal se etter for å unngå forvekslinger. Artene presenteres med oppdatert tekst og bilder fra soppens naturlige miljø. Bestemmelsesnøkler, tabeller og illustrasjoner supplerer beskrivelsene og forenkler identifiseringen. Boken gir deg alt du trenger å vite for å forsyne deg av naturens soppdelikatesser uten frykt. De giftige soppene og andre sopper som ikke skal brukes som matsopp, er godt beskrevet. Forvekslingsarter er grundig omtalt. Boken tar også opp temaer som soppens liv, vekst og utvikling, gift i sopp og soppforgiftning. I tillegg får du gode råd om sanking, rensing og viderebehandling.Boken dekker artskunnskap og teoristoff som kreves for å bli soppkontrollør, og for å gå opp til «Prøve for soppsakkyndige».
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2011
Format Heftet
ISBN13 9788205414853
EAN 9788205414853
Språk Bokmål
Sider 307
Utgave 4
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket14 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket