Boken er beregnet for dem som har et grunnlag i soppkunnskap og noe erfaring i plukking og tilberedning. Den fortsetter der boken "Sikre sopper" slutter, men tar likevel med artene fra den. Her gis det detaljerte beskrivelser av 141 arter og omtaler ytterligere 200. Det vises hva man skal se etter for å unngå forvekslinger, og artene presenteres i tekst og bilder fra soppens riktige miljø. Bestemmelsesnøkler og tabeller letter identifiseringen. Har litteratur-, ord- og adresseliste og register med norske og latinsk navn.
Uunværlig for soppelskeren. Nyutviklet, hendig oversikt over mer enn 300 sopper i Norge. Alle er tydelig avbildet og beskrevet for å sikre vellykket planlegging og plukking. Her vises hva man skal se etter for å unngå forvekslinger, og bestemmelsesnøkler og tabeller letter identifisering. Gjennomillustrert i farger. 1999-utgaven er grundig revidert.
Utgivelsesår 1999
ISBN13 9788205255906