Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken tar for seg generelle temaer innen forskning om utenrikspolitikk og internasjonal politikk, og spørsmål som knytter seg til Norges rolle i verdenspolitikken. Artiklene gir kjennskap til fakta og til teorier som kan hjelpe oss å forstå internasjonale hendelser. Har litteraturlister og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Hvilke sikkerhetspolitiske utfordringer møter Norge ved inngangen til et nytt årtusen? Hvorfor er fredsmekling blitt en viktig del av norsk utenrikspolitikk? Hvordan oppnår stater makt og innflytelse? Hvilke virkemidler brukes i internasjonale forhandlinger? Hvordan stiller stater seg til internasjonale avtaler? Hvordan stiller de seg til bestemmelsene i folkeretten? Hva er forklaringen på underutvikling? Hvorfor er det så vanskelig med samarbeid og integrasjon mellom stater?
Dette er noen av spørsmålene som står sentralt i forskning om utenrikspolitikk og internasjonal politikk. Denne boken gir en aktuell innføring i forskningsfeltet. Den tar for seg både generelle temaer og spørsmål som særlig knytter seg til Norges rolle i verdenspolitikken. Artiklene er skrevet av ledende norske fagfolk. De gir kjennskap til fakta . hendelser, aktører, institusjoner . og til teorier som kan hjelpe oss å forstå internasjonale hendelser.
Boken henvender seg til studenter i statsvitenskap og andre samfunnsfag, og til politisk interesserte. Den er redigert av professor Jon Hovi og professor Raino Malnes ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo.
Forlag Abstrakt
Utgivelsesår 2001
Format Heftet
ISBN13 9788279350170
EAN 9788279350170
Språk Bokmål
Sider 360
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Gode bidrag til teori og empiri i statsvitenskap.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket26 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket