Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka har oppskrifter på retter fra forskjellige regioner i Finland, Sverige, Danmark, Island og Færøyene. Hver regions kultur, historie og mattradisjoner blir presentert, og kokker fra de forskjellige landene presenterer sine favorittretter og landets tradisjonelle og mest populære retter. Har register.
Omtale fra forlaget
ARNE BRIMI
NORDISKE NASJONALRETTER
En matglad reise i våre nordiske naboland
Landene i Norden er like, og de er ganske forskjellige. Ser vi på hva som står på matbordene, opplever vi det samme. Likhetene er påfallende, men det er sannelig også forskjellene.
I denne boken har Arne Brimi, Aase Strømstad og Erik Myhr samlet sine inntrykk etter å ha reist Norden på kryss og tvers for å studere matkultur og stikke hodene i lokale gryter. Resultatet av ferden er blitt en enestående presentasjon av Norden som kulinarisk landskap og en appetittvekkende skattkiste som inneholder flere hundre oppskrifter fra alle deler av Norges naboland.
Mange av rettene stammer fra fremragende kjøkkensjefer som har lagt seg i selen for å vise hva nettopp deres distrikt kan by på når kjøkkenredskapene håndteres av profesjonelle hender. Et vell av andre oppskrifter er samlet inn for å presentere tradisjonene som holdes i hevd av lokalbefolkningen - dette er hva man spiser til hverdag og fest i de tusen hjem.
Både artiklene som presenterer de matkulturelle landskapene, og det overveldende utvalget av oppskrifter er ledsaget av vakre fargefotos. Bokens hovedfotograf er Bengt Wilson som har tatt de fristende matbildene i nordiske restaurantkjøkkener og i eget fotostudio. Han har hatt et tett samarbeid med Arne Brimis lokale kjøkkensjefer så vel som med norske matkunstnere.
God appetitt!
Forlag Norsk fakta forl.
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788278880296
EAN 9788278880296
Omtalt sted Norden
Språk Bokmål
Sider 400
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket