Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka tar opp viktige sider ved vitenskapsteori, både fra filosofisk, historisk og sosiologisk perspektiv. Nyere teorier og forskning om barns læring og deres hverdagsforestillinger blir behandlet, og det reises spørsmål om naturvitenskapens verdier, idealer og dens kultur. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Hva er naturfag, og hvorfor skal alle elever lære det - uansett hva de senere skal bli? I denne boka argumenteres det for at naturvitenskapens ideer, verdensbilde og metoder er blant de mest sentrale deler av vår kulturarv. Boka har som mål å gi en kritisk framstilling av naturvitenskapens kultur, dens egenart og idealer, og dens rolle i skole og samfunn, og stimulere til diskusjon og refleksjon omkring naturvitenskapen som allmenndannelse. Målgruppen er lærere, lærerstudenter og andre som er interessert i kritisk refleksjon omkring naturfagens stilling i skolen, i offentlig debatt, i mediene og i samfunnsutviklingen. Boka er lettlest og søker å utfordre leseren til å ta stilling til viktige spørsmål. NY UTGAVE KOMMER HØSTEN 2004.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1998
Format Heftet
ISBN13 9788241708756
EAN 9788241708756
Språk Bokmål
Sider 428
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDe riktig kultiverte lærerne kan nærmest skryte av sin hjelpeløshet overfpr teknisk utstyr. Naturvitenskapelig og teknologisk analfabetisme blir nesten opphøyet til et adelsmerke på genuin dannelse. Uvitenhet blir gjort til en dyd!
9 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket