Må alle mysterier løses? Mamma er død, men det er ingen grunn til å gråte hver bidige dag, sånn som pappa gjør. Miranda vil mye heller bruke tida på å løse viktige saker som hvorfor den fine gutten i B-klassen plutselig er borte. Men så får Miranda mistanke om at ulykken til mamma kanskje ikke er en ulykke likevel. Og da blir mysteriet med mamma umulig å slutte å tenke på ... "Minus mamma" er en sjarmerende og morsom historie om venner som bare kanskje er borte, mødre som er borte for alltid og å lete etter svar på spørsmål vi ikke vet hvordan vi stiller. «Den er et høydepunkt i forfatterskapet. Eriksen lykkes godt med å skrive frem en jente som gjør seg større og sterkere enn hun faktisk er.» Guri Fjeldberg, Aftenposten
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788203394829
EAN 9788203394829
Genre Politi og detektiver Spenning
Boken handler om Miranda som har mistet mamma i en tragisk sykkelulykke. Men selv om mamma er død trenger man jo ikke å gråte hele tiden slik som pappa gjør?
Miranda bestemmer seg for å få tankene over på noe annet ved å starte et detektivbyrå. Det første oppdraget hennes er å finne ut hvor det ble av den kjekke gutten i b-klassen som plutselig er borte når hun kommer tilbake på skolen.
Etter at en lærer forsnakker seg finner hun ut at han bor på hemmelig adresse, og bestemmer seg for å finne han.
Men det er noe som ikke stemmer helt med ulykken til mamma, kanskje ikke det var en ulykke likevel? Dermed blir det umulig for Miranda å ikke tenke på det og hun bestemmer seg for å undersøke saken. Miranda begir seg ut på et oppdrag som kan vise seg å være farligere enn hun tror. Spesielt fordi hun kun forteller pappa og .... akkurat det de trenger å vite, ikke noe mer.
Dermed befinner hun seg i en veldig farlig situasjon helt alene og langt unna folk.
Krimbok
Handler om: Døden, vennskap
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket9 bokelskere følger dette verket.