Midtsommergalskap

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (4 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En enslig eldre kvinne blir myrdet i St. Johns-kirken, og mistanken rettes mot Alec Sutton, den nye presten. Han er allerede omkranset av problemer, blant annet kritiserer noen av soknebarna hans religiøse sympatier, andre er rasende fordi han nekter å selge Lydmouth-gralen for å skaffe penger til nødvendige reparasjoner. Så blir alterkalken stjålet, og fremtredende personer i byen mottar anonyme brev. Politiets etterforskning avdekker skitne hemmeligheter og personlig sorg. Journalisten Jill Francis snubler tilfeldig inn i saken, men snart er hun dypt involvert i Suttons prosjekter. Forholdet mellom Jill og kriminalbetjent Richard Thornhill er kjølig, men han kan ikke ignorere hennes teft for signaler og sammenhenger. Dette er andre bok om kriminalbetjent Thornhill.

Omtale fra forlaget

En enslig eldre kvinne blir brutalt slått i hjel i St. Johns-kirken, og mistanken rettes raskt mot den nye presten, Alec Sutton, som allerede er omkranset av problemer. Noen av soknebarna kritiserer hans religiøse sympatier, andre er rasende fordi han nekter å selge kirkens mest verdifulle eiendel - Lydmouth-kalken - så det kan bli råd til de mest nødvendige reparasjoner av kirken. Så blir alterkalken stjålet, samtidig med at fremtredende personer i byen mottar anonyme brev. Politiets etterforsking avdekker skitne hemmeligheter og dyp personlig sorg. Jill Francis, som kjemper for å komme på fote i sitt nye liv, snubler inn i saken ved en ren tilfeldighet. Journalisten i henne klarer ikke å være en stillesittende tilskuer, og snart er hun dypt involvert i Suttons prosjekter. Det er et kjølig forhold mellom Jill og inspektør Richard Thornhill, men han kan ikke ignorere hennes teft for signaler og dunkle sammenhenger. Midtsommergalskap er andre bind i serien om kriminalassistent Thornhill og byen Lydmouth. Andrew Taylor er født i Hertfordshire, England. Han har blant annet vært lærer, båtbygger og bibliotekar før han i 1983 ble forfatter på fulltid. Taylor og hans kone bor med sine barn og to katter i Forest of Dean på grensen mellom England og Wales. Høsten 2003 var Andrew Taylor på Norgesbesøk og ble varmt tatt i mot både av sitt lesende publikum og anmeldere i krimgenren. De dødes måned var den første av hans bøker som ble oversatt til norsk.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788241903274

EAN 9788241903274

Genre Krim

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 328

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kvelende mørke" av Andrew Taylor
 • "Galgetreet" av Andrew Taylor
 • "Der rosene dør" av Andrew Taylor
 • "De dødes måned" av Andrew Taylor
 • "Elvis Cole - den siste fryktløse detektiv" av Robert Crais
 • "Rullatorgeriljaen - roman" av Inger Postvoll
 • "Grenseland" av Thomas Kanger
 • "Brennende jente" av Mark Billingham
 • "Arven etter de døde" av Andrew Taylor
 • "Søndagsmannen" av Thomas Kanger
 • "Dødens øye" av Clive Cussler
 • "Dommen over fremmede" av Andrew Taylor
Alle bokanbefalinger for dette verket