En historie om vennskap, teater og magi - og om å gjøre drømmer til virkelighet. Ved midnatt sover de fleste barn, men for midnattsgjengen er det nå det begynner. Når Tom får en cricketball i hodet, må han legges inn på Lord Skillings hospital. Der blir han tatt imot av en skummel portør, og enda verre blir det når han møter den onde bestyrerinnen for barneavdelingen. Snart viser det seg imidlertid at Tom er i ferd med å legge ut på sitt livs mest spennende eventyr, sammen med resten av midnattsgjengen. Med «Midnattsgjengen» har David Walliams skapt nok en hjertevarm og hysterisk morsom fortelling, fullstendig på barnas premisser.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2018
Format CD
Genre Humor
Selv om denne boka er temmelig forutsigbar for voksne lesere, vil den begeistre de yngste. Midnattsgjengen er en gruppe barn på et sykehus. De styres av ei fæl dame, og sykehusdirektøren er heller ikke grei. Heldigvis har de Midnattsklubben: Hver kveld sniker ungene seg ut av barneavdelingen og finner på kjekke ting som egentlig skal være umulig når de ligger på sykehus.
Gode voksne hjelpere dukker opp, noen slemme voksne ser lyset og blir gode, innledende uvennskap mellom barna vokser seg sterkt, et spesielt sykt barn får oppfylt sitt høyeste ønske og hovedpersonens underliggende, langvarige problem blir også løst. Men David Walliams er en så smart forfatter at de ganske opplagte vendingene ikke serveres kalde, men oppleves som gledelige punkter på menyen når de kommer.
Anbefalt for barn fra skolealder og oppover. Herlig norsk lydbokversjon også.
Morsom og veldig bra.
Walliams kombinerer så fint det festlige og karikerte med det rørende og varme. Denne gikk rett til hjertet og trimmet samtidig lattermusklene. Også veldig fin som lydbok!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket26 bokelskere følger dette verket.