Boken nærmer seg temaene menneskeverd og ondskap fra forskjellige innfallsvinkler. I bokens første del behandles bidrag fra Jürgen Habermas, Emmanuel Levinas og Zygmunt Bauman. I andre del foretas nedslag i ulike sammenhenger hvor menneskeverdet står på spill. I tredje del er temaet ondskap i betydningen organiserte forsøk på å krenke hele folkegruppers menneskeverd. Har litteraturlister.
Menneskeverd og ondskap . hva har de med hverandre å gjøre, i handling og samfunn såvel som i vår tids filosofiske debatter? Boken drøfter disse spørsmålene med utgangspunkt i Jürgen Habermas, Emmanuel Levinas og Zygmunt Bauman ved å trekke inn materiale fra vår tids moralske katastrofer - særlig Holocaust og folkemordet i Bosnia.
Forlag Gyldendal akademisk Skaff
Utgivelsesår 2013
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket7 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketEssaysamlingar! I første omgong berre det eg sjølv har lest, kom gjerne med anbefalingar eg klør etter å lese fleire essays..