Essaysamlingar! I første omgong berre det eg sjølv har lest, kom gjerne med anbefalingar eg klør etter å lese fleire essays..


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Kari Løvaas - Og de skjønte at de var nakne.

Nuff said. Norges beste essayist. Sjekk også ut tidsskriftene for essayistikk. Anne Helene Guddal for Vagant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler deg svenske Peter Englund, som nå er Svenska Akademins ständiga sekretärare. Jeg kom over Tystnadens historie - och andra essäer for et par år siden, og falt pladask. Fantastisk godt skrevet, interessant og svært varierte emner. (Fordi den er på svensk, må jeg legge den inn her manuelt - og så langt har jeg ikke kommet ennå. Men den kommer til å bli merket som en av mine favoritter!)

Har ennå ikke lest andre av hans bøker - men fant nå Englunds egen hjemmeside, der han selv kort presenterer sine neritter. Som du kan se ved å klikke på lenken Peter Englund om egne bøker, har han skrevet flere essay-samlinger, og de ser jammen interessante ut, de også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God liste, Geir!

Du er så godt i gong med Økland at kan vel kaste deg over dei andre òg? Alle er like gode. Og alle Jon Hellesnes sine, og Volds Entusiastiske essays, og Jonssons Blandt bygdedyr og vestkantkrokodiller, Halvor Foslis Ute på prøve, Johannesens Om den Norske skrivemåten og Om den norske tenkemåten, Asbjørn Aarnes Råka av røyndom, Peter Englungs Brev fra nullpunktet ... puh, det er mange gode!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det. Vold si har eg lest og den syns eg er bra. Asbjørn Aarnes leste eg faktisk i natt, men ikkje akkurat den. Men skal ta å forske litt meir på utvalet. Takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I første omgang har eg tre tips, utgitt av Universitetsforlaget i ei serie som eg trur kallast filosofisk essayistikk:

  • Jon Hellesnes: Grunnane
  • Hans Skjervheim: Mennesket
  • Gunnar Skirbekk: Undringa.

Alle er frå 2002 og veldig lesverdige!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, eg ska ta å sjekke dei ut..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila