Forfatteren kobler i denne boken sammen infeksjonssykdommer med kunnskap om mikroorganismene som forårsaker disse. Leseren vil få vite hvordan forebyggelse, diagnostikk og behandling av sykdommene foregår, i tillegg til bakgrunnen for metodene. Boken er skrevet først og fremst for sykepleiestudenter. Har kontrollspørsmål og stikkordliste.
I denne boken knyttes infeksjonssykdommene til kunnskap om de mikroorganismene som forårsaker dem. Tanken bak dette er å gjøre stoffet lettere tilgjengelig, mer spennende og mer praktisk orientert. For å aktualisere stoffet er det lagt inn små historier fra virkeligheten. Leseren vil ikke bare få vite hvordan forebyggelse, diagnostikk og behandling av infeksjonssykdommene foregår, men også få innsikt i bakgrunnen for metodene. Boken er skrevet først og fremst for sykepleiestudenter. Den er kortfattet og skrevet i et enkelt og lett forståelig språk. Trygve Tjade er spesialist i medisinsk mikrobiologi og overlege ved Sentralsykehuset i Akershus. Han har lang undervisningserfaring, særlig innenfor sykepleierutdanningen.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1997