Maria

Schibsted 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (12 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

Året er 1910, og livet er hardt for fiskerne i Lafjord. Atten år gamle Maria har fått arbeid som doktorens assistent og drømmer om å bli sykepleierske. Men hun lengter også etter den store kjærligheten, og da hun blir forlovet med den kjekke, staute Isak, tror hun at de skal være sammen for alltid. Så dukker den mystiske, vakre Gabriel opp i bygda. Maria følte seg tiltrukket av ham, men han vekker også en uro i henne. Hvem er han egentlig, og hva vil han i Lafjord?

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2010

Serie Gabriels hus (1)

Språk Norsk bokmål

Bokelskeres terningkastfordeling

2 7 3 0 0 0

Bente Sandberg setter sitt univers i Lafjrod i Finnmark i 1910- og vi blir presentert for den finsk/russiske familien Serina og Anton Jaroz, og hans fire døtre Maria, Elida, June og Liv. Det kommer fort frem at Maria er hovedpersonen i fortellingen - men også søsteren Elida har en stor tråd i denne romanen. Historien fra Finnmark har alt: En grådig prest, som ikke er av den fromme typen - vi får møte bygdas verste sladderkjerring Elen, samt samen Mikkel, som er såkalt "runekall" - er synsk og kan helbrede. Selve bokserien heter "Gabriels Hus" - men leseren sitter litt i villrede hvem Gabriel er - for han presenteres bare helt i utkanten, og har en rolle som synsk rundt Mikkel - uten at han egentlig får noen dialoger - i denne boken i allefall.

Godt sagt! (1) Varsle

Du må ikke glæmme å lytte til hjertet ditt ka som enn skjer.

Godt sagt! (3) Varsle

Kjærlighet måtte gå begge veier. Fina måtte skjønne det? Ingen kunne tvinges til å elske en annen. Det var ikke kjærlighet, men eiertrang.

Godt sagt! (1) Varsle

Du vil kanskje også like

• På randen
  • Avskjedens time
  • Hjerteskjærende valg
  • Gryende lengsel
  • Forgiftede ord
Alle bokanbefalinger for dette verket