Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Bente Sandbergs fortellerstemme maler vakre bilder om sorg og glede, hverdag og dramatikk, i det nordnorske fiskersamfunnet Lafjord. I bok nummer 2 får leseren endelig vite hvem den mystiske Gabriel er, og han trer klart frem. Det feires dobbeltbryllup - det fødes barn - og en herlig beskrivelse av et hverdagsliv i 1911. Samtidig har boken en tone av humor, der forfatteren legger herlige nordnorske bemerkninger i ordene på sine figurer. Bok 2 får meg absolutt til å ville lese fortsettelsen på fortellingen om Maria, Isak og alle de andre i Lafjorden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bente Sandberg setter sitt univers i Lafjrod i Finnmark i 1910- og vi blir presentert for den finsk/russiske familien Serina og Anton Jaroz, og hans fire døtre Maria, Elida, June og Liv. Det kommer fort frem at Maria er hovedpersonen i fortellingen - men også søsteren Elida har en stor tråd i denne romanen. Historien fra Finnmark har alt: En grådig prest, som ikke er av den fromme typen - vi får møte bygdas verste sladderkjerring Elen, samt samen Mikkel, som er såkalt "runekall" - er synsk og kan helbrede. Selve bokserien heter "Gabriels Hus" - men leseren sitter litt i villrede hvem Gabriel er - for han presenteres bare helt i utkanten, og har en rolle som synsk rundt Mikkel - uten at han egentlig får noen dialoger - i denne boken i allefall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LesevimsaGrete AastorpStein KippersundKirsten LundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda NyrudVibekeReidun Anette AugustinStig TBjørn SturødAlice NordliTralte